Zuunhof Sint-Pieters-Leeuw

Dit is een project dat toekomstige uitdagingen kan capteren. NON.energy kwam hier pas in het verhaal nadat al 18 van de 32 units waren verkocht met een gasketel. De bouw van de urban villas schoot al flink op, maar toch zag de bouwpromotor met ons een kans om alsnog om te schakelen van gas naar geothermische warmtepompen.

Samen met de gemotiveerde bouwpromotor bezochten we alle kopers en konden we ze een voor een overtuigen.

Nu konden we aan de slag om van dit project in uitvoering een topproject te maken inzake duurzaamheid en energiezuinigheid.

Van de kokers die voorzien waren voor de rookgasafvoeren maakten we kokers voor de leidingen van het geothermisch bronveld. Een kleine veldslag: dertig meter diep zit er een rotslaag, waarin met speciale hamerkoppen moest worden geboord.

Zuunhof sint pieters leeuw

Reductie investeringskost

De voornaamste eis van de bouwpromotor was dat de instapkost voor zijn klanten niet hoger mocht zijn dan de klassieke aanbesteding op gas. 
In het NON.energy-model konden we het geothermische BEO-veld en de individuele warmtepompen bijna volledig uit de bouwkost halen. De eindklanten betalen het systeem terug, gespreid over de levensduur van het toestel. Zo genieten zij van alle voordelen van een warmtepomp en blijven ze immuun voor plotse prijsstijgingen

Energiebesparing 
toekomstige bewoners

De bewoners van dit project hoeven zich nooit meer zorgen te maken over fluctuerende energieprijzen of onverwachte onderhouds- of herstellingskosten. Na 20 jaar wordt de bron hier zelfs volledig eigendom van de klant. NON.energy is dus niet alleen een interessant servicemodel, het is ook een ijzersterke investeringsformule. De waarde van panden met een geothermische bron zal in de toekomst alleen maar hoger en hoger worden.

€ 500.000 € 375.000 € 250.000 € 125.000 € 0 Investeringskosten € 435.040 € 87.008 Aankoop NON.energy formule

CO2 -besparing 
28,7 ton per jaar

Er is 2,9 hectare bos voor nodig om dat te compenseren. Als je al die bomen bij zou kunnen planten in het naburige natuurgebied De Oude Zuun, dan zou dat meteen een kwart groter zijn.

Gasketel Warmtepomp Warmtepomp met PV Warmtepomp met PV en slimme sturing NON.energy € 0 € 10.000 € 20.000 € 30.000 € 40.000 Verbruik divers Verbruik WP Verbruik gas

Testimonials

Bij NON.energy staat 
de klant centraal

In Wetteren voerden we een mooi inbreidingsproject uit waarbij een oude villa gerenoveerd wordt tot appartementen en kantoorruimte. In de tuinzone kwamen 3 energiezuinge woningen. We wilden dit alles betaalbaar aanbieden aan onze klanten en hen toch laten genieten van de voordelen van geothermie. NON.ENERGY gaf ons hier de tools om dit in de markt te zetten zonder onze klanten te verplichten erin mee te stappen.

Terremiet
Wetteren

We hadden een project dat op gas was aanbesteed. Twee derde van de units waren al verkocht en toch lieten we de kans om NON.ENERGY een voorstel te laten opmaken. Nadat alle klanten instemden met hun voorstel turnde NON.ENERGY dit project om van fossiel naar duurzaam. Een project met geothermie waarbij de klanten zonder meerprijs kunnen genieten van de NON.ENERGY service!

Louis Van Hulle 
IPON

Doordat NON.energy het voorstel deed om via hun ontzorgend model een geothermische warmtepomp aan te bieden kon we budget vrijhouden in onze nieuwbouwwoning voor andere keuzes en kunnen we de komen jaren op onze beide oren slapen dat er geen onverwachte kosten op ons afkomen.

Steven en Eleonore
Aat

We hebben een alleenstaande woning en door de stijgende gasprijzen werd de factuur welheel duur. We wilden los van het financiële ook af van fossiele brandstof. Door de formule van NON.ENERGY toe te passen konden we zonderveel extra budget vrij te houden naast de warmtepomp ook nog eens investeren in zonnepanelen. NON.ENERGY zorgt er dan nog eens voor dat de warmtepomp maximaal gaat werken als er veel zon is. De energietransitie is bij ons alvast een feit door NON.ENERGY

Steven en Sofie
Deerlijk

Draag nu bij aan de transitie 
naar hernieuwbare energie!

contacteer ons